Rauwe biologische cacao

Waarom is rauwe biologische Cacao zoveel beter ?

Cacao bevat kleine hoeveelheden caffeïne en theobromine, homeopatisch onderzoek heeft uitgewezen, dat het effect van geroosterde c.q. verhitte caffeïne sterk verschilt van die van ongebrande c.q. rauwe cacao.

Er werd een experiment uitgevoerd door deelenemers een aftreksel van geroosterde, gemalen Cacaobonen in kokend water te geven. Daarna werd bij de deelnemers een nerveuze spanning gemeten, een nerveuze spanning zoals die ook door zwarte koffie veroorzaakt wordt. Andere veranderingen die werden waargenomen, waren een versnelde bloedcirculatie en een verhoogde hartslag.

Vervolgens werd hetzelfde aftreksel gemaakt met rauwe c.q. ongebrande cacaobonen en ..... de nadelige effecten bleven uit ! Hieruit werd geconcludeert dat de belastende werking van caffeïne word veroorzaakt door de chemische veranderingen die ontstaan tijdens het roosteren c.q. verhitten van de cacao.

Het verschil kun je ook zelf eenvoudig voelen, door bijvoorbeeld 25 gram rauwe Cacaopoeder te nemen, en de volgende dag dezelfde hoeveelheid geroosterde cacaopoeder. Om het verschil goed te kunnen voelen is het beter om enkele uren vòòr- tot enkele uren na het experiment geen melkproducten te nemen, omdat. melkproducten de opname van de in Cacao aanwezige anti-oxidanten blokkeren.

In tegenstelling tot de ongebrande cacao, zal de gebrande cacao je niet erg blij maken, het zal je vooral enorm opfokken en nerveus maken, waarna je alweer snel al je energie kwijt bent.

Ook betreffende de gezondheid geeft rauwe cacao heel andere resultaten dan de gebrande versie. Het is momenteel algemeen bekend dat roosteren/branden zeer ongezonde chemische veranderingen tot gevolg heeft, waarbij eveneens zeer kankerverwekkende koolstofverbindingen worden gevormd.

Eveneens is het belangrijk de verstorende en verouderende werking van gebrande/ verhitte caffeïne niet te vergeten, bovendien daalt met het branden het oorspronkelijke antioxidantgehalte met een factor 3,67.

De rauwe cacao is niet alleen zeer gezond vanwege de antioxidanten, maar heeft ook een heel soepel en natuurlijk effect op de gesteldheid, waardoor je je blij en bijzonder vitaal voelt. Het brengt je in een staat van helder bewustzijn.

De cijfers van rauwe biologische cacao:

Bron: Ministerie van Landbouw, USA / Journal of the American Chemical Society

Antioxidantniveaus Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC per gram) ORAC is een ultra-moderne manier om de antioxidant-capaciteit van voedingsmiddelen te meten.

Aardbeien 15,40
Alfalfakiemen 9,30
Bosbessen 24,00
Broccoli 8,90
Cacaopoeder 260 (geroosterd / verhit en regulier geteeld)
Chocolade Puur 131,20 (geroosterd / verhit en regulier geteeld)
Pruimen 57,70
Rozijnen 28,30
Spinazie 12,60
Zwarte bessen 20,36

Cacaopoeder 955 !!! (rauw, onverhit / ongebrand en ecologisch geteeld)
Superfood of stimulant ?

Door de bijzonder plezierige effecten van het gebruik van rauwe biologische cacao is het begrijpelijk dat sommige mensen denken dat Cacao een drug is.

Het gebruik van rauwe Cacao maakt het dagelijks leven juist veel intenser, zonder het gevoel van realiteit te verliezen. Rauwe chocolade zou een supergezond alternatief kunnen zijn voor zowel "gewone" chocolade als voor koffie.

Vrijwel gelijk van smaak ..... maar dan nóg lekkerder dan "gewone" chocola en veel gezonder bovendien !

De effecten van rauwe Cacao:

De voordelen en effecten van het gebruik van biologische, rauwe Cacao zijn talrijk:

Volgens een in de New York Times opgenomen onderzoek, zijn verse Cacaobonen ZEER rijk flavonoïden, dit zijn aan antioxidanten. Zij bevatten namelijk 10.000 milligram (10 gram) per 100 gram ! Dat is een ongelofelijke gehalte van 10% ! Dit maakt Cacao één van de allerrijkste antioxidant-bronnen op Aarde !

- Opzienbarend antioxidant

Het team van The University of L'Aquila vond, dat de mogelijkheid van het lichaam, om suiker om te zetten - een probleem voor mensen met diabetes - verbeterde met pure chocolade. Omdat er werd aangenomen dat dit effect was toe te schrijven aan de aanwezige antioxidanten, zou de werking bij rauw, ecologisch Cacaopoeder (met nog eens 7x zoveel antioxidanten) waarschijnlijk een veelvoud bedragen.

- Positief effect op de insulinegevoeligheid

De Kuna-Indianen, die op de Panamese San Blas-Eilanden wonen, hebben altijd een extreem lage bloeddruk gehad, die bovendien niet steeg met de leeftijd. Zij verkeren hun hele leven in opmerkelijk goede gezondheid. Toen de leefstijlen van deze mensen werd bestudeerd viel één ding op: de Kuna dronken allen een significante hoeveelheid drank van ongebrande, hoog-flavonole Cacao.

- Werkt mee aan een evenwichtige bloedstroom

Rauwe, ecologisch geteelde Cacao helpt je te focussen op je intenties, en deze te versterken met positiviteit, waardoor je doelen met meer gemak zult bereiken !

- Verhoogt concentratie en alertheid

Onze Cacao maakt dat je je voelt alsof je aan het feesten bent, waar je ook daadwerkelijk mee bezig bent ! Het brengt je zowel dichter bij jezelf als bij je omgeving, en dat op de meest positieve manier !

- Maakt vrolijk en enthousiast

Rauwe, ecologisch geteelde Cacao helpt je meer bewust te zijn van je liefde (in elk aspect), en ook deze om deze te uiten.

- Sterke opener van het hart en afrodiasiacum

Cacao vervult je van enthousiasme, motivatie, en van enorme hoeveelheden energie !

- Sterk vitaliserend

Allergieën:

Allergieën bij het gebruik van cacao zijn vrij zeldzaam, slechts één op de 1500 mensen die dachten allergisch te zijn voor cacao zijn ook daadwerkelijk allergisch, zo bleek na een test. De overige personen bleken slechts te reageren op de andere veelgebruikte ingrediënten in "gewone" chocola, zoals melkproducten, noten, vetten, suiker en dergelijke.

 

 

VitaVita 2014 ©
Asyra ®

Asyra apparatuur

Met de ingebouwde software databank kunnen er energetische metingen van de orgaansystemen worden gedaan en behandelingen die de balans in hele lichaam weer kunnen herstellen.

Meer over Asyra